mandag den 1. februar 2010

Absalon SLÅR TIL. Not so much

Hele Danmarks pirat-stolthed Absalon har igen-igen været i aktion.

En flok pirater nær Afrikas Horn har fået på munden. Eller det var de i hvert fald tæt på at få.

Kl 17.04 lagde SOK en nyhed på deres hjemmeside. Her konstaterer de, at Absalon har 'undsat' et skib, der var kapret af pirater.

Ritzau er på pletten og 18.20 tikker et telegram ind fra tjenesten. Det kan ses i sin fulde længde hos JP her. Et par udsnit af det lyder således:

"Absalon skyggede det mindre indiske fragtskib - en såkaldt cargo-dhow - over tre dage. Dhowen blev brugt af pirater som moderskib, og piraterne holdt skibets 12-mand store indiske besætning fanget, så de kunne sejle skibet."

"Piratmoderskibene anvendes af piraterne som base for deres angreb på handelsskibene, så de kan operere langt fra kysten i længere tid ad gangen. Derfor er det vigtigt at stoppe dem, siger chefen for Absalon, Dan B. Termansen" ( til SOK's hjemmeside, red.)

"Hvis vi forsøger at overtage moderskibet med magt, kan vi risikere, at civile bliver dræbt. Derfor er den bedste løsning at skygge skibet for derved at undgå, at piraterne angriber handelsskibene, siger Dan B. Termansen." (til SOK's hjemmeside, red.)

Good Press // Bad Press gennemgår igen forløbet i korte træk her:

1: Absalon opdager et skib
2: Absalon optager forfølgelsen
3: Absalon lægger sig i kølvandet på skibet efter at have konstateret, at det er kapret, og at der er gidsler ombord.
4: Absalon skygger skibet i tre dage
5: Skibet sætter kursen mod Somalia. Med gidslerne ombord
7: Skibet når Somalia med pirater og gidsler ombord
8: Piraterne slipper væk via et andet kapret skib
9: Gidslerne kan igen overtage skibet
10: Absalon hjælper gidslerne efter de er løsladt
11: Absalon konstaterer, at hele situationen er optimal og alting er en succes og lægger endnu en gang vægt på, hvor vigtigt det er at stoppe disse pirater.

Good Press // Bad Press mener der mangler at blive stillet en række spørgsmål:

Hvorfor er det en succes, når piraterne kan tage gidsler, sejle rundt med dem i tre dage og derefter slippe godt fra det?

Er det 'at stoppe piraterne' når man skygger skibet, ikke griber ind, og lader det sejle tilbage til Somalia med gidslerne ombord?

Hvordan kan det hedde sig, at Absalon "slår til" mod piratskibet, når det rent faktisk er det eneste Absalon ikke gjorde? (Bemærk, at "slår til" er en Ritzau-tilføjelse, end ikke SOK kunne svinge sig op til at kalde det det i deres egen nyhed)

Og sidst, men ikke mindst, hvorfor har Ritzau ædt den råt uden at stille nogle spørgsmål what-so-ever?

Absalon deltager fortsat i OPERATION OCEAN SHIELD (der er så vigtigt, at det skal staves med STORE BOGSTAVER). Og vil forhåbentlig kigge på massevis af piratskibe den næste tid.

// © MPH

3 kommentarer:

  1. Jeg synes, det er virkelig skarpt set af Good Press // Bad Press. Det er rart med et medie, der på den måde går bag nyheden. Og så synes jeg, at Absalon skal have ugens good press...

    SvarSlet
  2. Tak for ordene, Casper
    Siden du har skrevet dit indlæg har vejret imidlertid modtaget Ugens Good Press. Det er vel heller ikke Good Press, når det bliver gennemskuet - selvom det dog kun er af Good Press // Bad Press

    SvarSlet
  3. DR2 viste her til aften Rasmus Kraths reportage om og med piraterne i Somalia. På et tidspunkt kommer han ombord på Absalon, hvor besætningen viser ham en del af de nogen og firs våben, de har taget fra piraterne. Så de laver andet end at ligge på lur.

    SvarSlet