torsdag den 29. april 2010

Pinden vandrer og Trads analyserer

Berlingskes USA-mand David Trads giver i et i øvrigt læsværdigt blogindlæg den nye udviklingsminister Søren Pind tørt på. Årsagen er, at Pind før han blev minister i skarpe vendinger har kritiseret FN, men at han nu - efter at være blevet minister - pludselig synes, at alt er fryd og gammen. David Trads skriver blandet andet:

"I et interview i Jyllands-Posten kaldte Pind FN for ’en organisation, der ikke har gjort særligt meget godt her på jorden’; med et hovedkvarter i New York fuldt af ’airconditionerede champagnesøbende diplomatbefængte kontorer’; allermest ’en kaffeklub, der legitimerer diktaturer’; og FN burde derfor erstattes af en ’demokratiernes sammenslutning.’"

Men nu er Søren Pind altså vendt på en tallerken efter at have fået et job, der kræver, at man synes FN er super fee'.

Good Press Bad Press tænker højt. Hvor har vi set den slags før?

Nåja. David Trads er tidligere chefredaktør på Nyhedsavisen. Her brugte han en anseelig mængde tid på at svine de gamle betalingsaviser. Berlingske Tidende modtog blandt andet følgende svada:

”Endnu værre er situationen på Berlingske Tidende, der efter et redaktionelt kursskifte nu alene henvender sig til velhavende nordsjællændere og derfor bevidst ikke producerer journalistik, der kan opfattes som normbrydende, samfundskritisk eller afdækkende, men mest handler om friværdi, både, biler - og med masser af gode råd til, hvordan direktøren kan bruge sin sparsomme fritid.”

Det var selvfølgelig før David Trads selv forlod Nyhedsavisen og blev ansat i Berlingske Tidende. Om det jobskifte har David Trads sagt til Journalisten:

"På overfladen kan det lyde meget mærkeligt, men det er egentligt meget naturligt."

Læs hele Journalistens interview fra 2008 med David Trads her og se eller gense alle Trads' klassiske betalingsavis-svinere her.

// © MPH

1 kommentar: