onsdag den 14. april 2010

Hvor er ligestillingen for ligestillingsordførere?

Ligestillingsdebatten er blusset op igen. Denne gang fordi oppositionen har lanceret et forslag om kønskvotering i bestyrelser.

Vedtages forslaget skal minimum 40% af virksomheders bestyrelsers medlemmer fra år 2014 være kvinder. Der er mere at læse om det her , her og her. Men nok om det.

Hvad der er langt mere interessant er nemlig at se på de ligestillingsordførere, der kæmper for ligestillingen i Folketinget og altså subsidiært i Danmark.

Her står det nemlig - ganske som i resten af Danmark - skidt til med ligestillingen.

Ligestillingsordførerne for de største danske partier er:

Venstre: Ellen Trane Nørby
Socialdemokraterne: Julie Rademacher
Danske Folkeparti: Pia Adelsteen
Socialistisk Folkeparti: Kamal Qureshi
Konservative: Helle Sjelle
Det Radikale Venstre: Lone Dybkjær
Enhedslisten: Johanne Schmidt-Nielsen
Liberal Alliance: Simon Emil Ammitzbøll

Good Press Bad Press' skarpe læserskare har selvfølgelig allerede regnet ud, at der er noget helt helt helt galt med ligestillingen på, ja, ligestillingsområdet.

Seks ud af otte ligestillingsordførere er nemlig kvinder. Det giver en procentsats på himmelråbende 75 procent kvinder. Det kan ligestillingsordførere landet over da umuligt være tilfreds med.

I hvert fald ikke, når man tænker på, at flere af dem vil lovgive og tvinge virksomheder til aldrig at have over 60 procent mænd i deres bestyrelser.

(Bemærk at vi her totalt ignorerer det måske vigtigste: At ordførerne kan være tæske dygtige. Det kan også være de eneste, der går op i det i deres parti og derfor sidder med posten. Grunden kan også være en helt tredje. Men det ignorerer vi naturligvis gladeligt i ligestillingens navn)

// © MPH

2 kommentarer:

  1. Vi har også endnu til gode at se en mandlig ligestillingsminister. Det bedste ville selvfølgelig være at afskaffe ligestillingsministeriet.

    SvarSlet
  2. I øvrigt er det værd at bemærke, at de mænd, der kandiderer begge er minoriteter: Enten etnisk eller seksuel.

    SvarSlet