mandag den 8. marts 2010

Ejbøl er en klog mand

Jørgen Ejbøl langede forleden ud efter medierne i Berlingske Businezzz.

Ejbøl mener, medierne er dobbeltmoralske, fordi de hele tiden forlanger undskyldninger, fratrædelser osv. fra folk, der fejler, mens de sjældent selv tager konsekvenser af deres fejl.

Samtidig mener han, at medierne er dårlige til at tilgive fejltrin:

"Det ville gøre branchen større og vække respekt. Branchen beder ofte på kynisk vis folk om at træde af, hvis de har gjort noget forkert. Men jeg har endnu til gode at huske, hvor mange journalister, der er blevet fyret, fordi de har lavet en graverende fejl. I en anden sammenhæng ville det betyde en afskedigelse," siger han og fortsætter:

”Vi mener, at det offentlige system og erhvervslivet skal være perfektionistiske, men vi har selv stadig det problem i branchen, at vi ikke kan stave ordentligt. Hvis vi flyver højt og kræver nogens hoved på et fad, så må vi selv tage den samme medicin.”

Her på Good Press // Bad Press er vi enige med Ejbøl, men vi mistænker ham for at plædere for tilgivelse og storsind, fordi han selv har givet en af sine chefredaktører lige lovlig lang snor... ikkå Tøger.

// © MPH

6 kommentarer:

  1. Hvad mener GPBP om Ejbøls holdning til spindoktorer?

    SvarSlet
  2. Vi er på lange stræk enige med Ejbøl, men han overser fuldstændig, at mange journalister ville kun lære meget nyttigt at af at lave pressearbejde, så de (når de vender tilbage - for det skal de - ellers er de nogle svin) kan bekæmpe spindoktorerne.

    SvarSlet
  3. ... og dermed blive endnu bedre journalister

    SvarSlet
  4. Men vi har ikke noget imod folk, der er kommunikationsuddannede, der arbejder som spindoktorer.

    SvarSlet
  5. Fornemmer jeg, at GPBP er blevet radikale? Det virker som om, I har svært ved at finde jeres ben at stå på og veksler mellem holdningerne hurtigere, end Ejbøl kan nå at svine andre hårdtarbejdende befolkningsgrupper til...

    SvarSlet
  6. Nej, selvfølgelig ikke. Vi er blot nuancerede

    SvarSlet