torsdag den 28. januar 2010

Ugens Bad Press

PET gør sig i denne uge fortjent til ikke specielt hædrende omtale, da de er modtager af Ugens Bad Press.

Skammen tilfalder organisationen på baggrund af denne udmelding.

PET har nemlig udgivet en pjece med navnet "Dit bidrag kan misbruges", der advarer folk om, at de penge, de giver til velgørenhed, kan ende med at støtte terrororganisationer.

Det er selvfølgelig en oprigtig bekymring, men det er timingen, den er gal med.

For det første er det ikke specielt nyt, men mere graverende kommer pjecen - og opmærksomheden - blot få dage før den højtprofilerede Danmarks Indsamling (hvorfor er det i øvrigt i to ord?) finder sit højdepunkt til liveshowet på Danmarks Radio.

Her samles der ind til Afrikas kvinder og Haiti og alle organisationerne er selvfølgelig tjekket i hoved og røv, men ikke desto mindre kan en udmelding, som den PET kommer med, være en kærkommen undskyldning til alle gnierne og de fattigrøve, der stadig ikke har haft råd til at købe fladskærm nummer tre.

PET forsvarer sig dog med, at "tanken (...) ikke [er] at skræmme folk eller afskrække dem fra at donere penge til velgørende formål."

Then don't say it mofos...

Good Press // Bad Press foreslår hermed flere andre pjecer:

Man bør advare prostitutionskunder om, at deres ludere muligvis bruger deres hårdt tjente penge på coke og heroin og dermed støtter folk fra Vestegnen.

Man bør advare arbejdsgivere om, at deres ansattes løn kan blive brugt på en BigMac, og at de dermed støtter McDonald's, der ikke betaler (nok) dansk skat.

Man bør advare folk om, at den shawarma, de køber, muligvis vil generere så meget overskud i biksen, at sælgeren får så mange penge på kontoen (vistnok over 50K), at han kan stille økonomisk garanti for sin kone, så de kan blive familiesammenført.

// © MPH

Ingen kommentarer:

Send en kommentar