fredag den 7. maj 2010

Selvfølgelig er vi politiske

Glæden var stor på DR. Endelig kunne de føre bevis for, at de ikke længere er eller ikke nogensinde har været rødesvende.

De havde nemlig også hørt om den her bog.

Men come on, Good Press // Bad Press har godt nok ikke analyseret centrale nyhedsudsendelser under valgkampene fra 1994 og frem - men vi kan afvise, at journalister som helhed - ikke kun i DR - skulle være blevet borgelige.

Selvfølgelig er de - om ikke ræverøde - så røde. Det er alle, vi kender.

Derfor var det også med stor glæde, at Morten Messerschmidt dissede bogen i P1s middagsradioavis i går, selvom han gjorde det af alle de forkerte grunde. Men det ændrer ikke på, at han grundlæggende - og for første gang siden han dumpede Lise Lotte Lohmann - har haft ret.

Af andre "overraskende" "konklusioner" fastslog bogen, at journalister i gennemsnit er mindre venstreorienterede end befolkningen. Hvis det er rigtigt, er det er da kun, fordi forskerne påstår, at SF er socialistisk.

For hvis der er noget, journalister hader mere end at være borgerlige, er det at være med en del af en trend eller en folkebevægelse - og det er lige præcis, hvad SF er blevet. Nej, journalister vil være noget særligt, så de er gået videre til Enhedslisten eller tilbage til de Radikale. Danmarks to socialistiske partier.

Hvis undersøgelsen imidlertid beviser noget, er det, at journalister er i opposition til magten. Bogen dækker således to valgkampe, hvor Nyrup var chef, to hvor Fogh var chef og en, hvor de afløste hinanden.

Derfor er billedet selvfølgelig nuanceret.

// © MPH

Ingen kommentarer:

Send en kommentar