fredag den 28. maj 2010

Hvorfor vil VU ikke stå ved deres politiske promotion?

Good Press Bad Press kan godt li' Facebook. Men vi kan ikke lide, når politiske partier bruger Facebook til at lave forklædt politisk promotion.

Således er gruppen "Frygten du får, når du tænker på Helle Thorning som næste Statsminister" i skrivende stund oppe på 14.348 medlemmer. Det er fint nok. Hvis folk er bange, skal de have nogle at snakke om det med. Og det kunne trods alt bare ligne en tilfældig mand/kvinde, der er bange og derfor har oprettet gruppen for at se, hvor mange der har det på samme måde.

Men det er det ikke.

Good Press Bad Press har taget en tur i researchkarrusellen og kan konstatere, at gruppen i den grad er VU's værk. Således er stifteren af gruppen medlem af Venstres Ungdoms Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske udvalg, mens administratoren er næstformand for VU i København.

Men ikke eet sted i gruppen fremgår det, at afsenderen og initiativtageren til gruppen er Venstres Ungdom.

Man kunne kalde det underlødigt. Og man kunne kalde det dårlig stil. Man kunne også kalde det skjulte politiske budskaber. Man kunne måske endda kalde det propaganda.

I mangel af et bedre ord for det, kalder vi det Facebook-propaganda. Og vender snarest muligt tilbage med et moralsk patent på et ord, der er dækkende for den slags.

Stay tuned.

// © MPH

Ingen kommentarer:

Send en kommentar