onsdag den 14. juli 2010

Ninna, kære Ninna, hvor er dit spin?

SF's sundhedsborgmester Ninna Thomsen har ikke haft den bedste sommerferie. De der hjemmehjælpere, der insisterer på at snyde med timerne og ikke engang være tæt på at give både de ældre og de handicappede den hjælp, de egentlig har krav på ser bare ikke godt ud på CV'et.

Men så er det da godt, man kan lancere et nyt forslag for at trække noget af opmærksomheden. Endda et forslag der skal gøre dig (ja, DIG, hvis du altså bor i Kbh) sundere og få dig til at leve længere.

Ninna Thomsens nye forslag går i alt sin enkelthed ud på at mindske antallet af barer i København. Grunden er simpel, som Ninna Thomsen forklarer Politiken.dk:

"Undersøgelser viser, at næsten hver anden mand i København har et alkoholproblem. Det kan jeg ikke sidde overhørigt."

Good Press Bad Press undrer sig en smule over, at halvdelen af de københavnske mænd skulle have et alkoholproblem.

Især når Københavns Kommune i deres alkoholpolitiske handlingsplan fra 2006 selv konkluderede, at 'blot' 15% af de københavnske mænd drak mere end sundhedsstyrelsens anbefalinger. Altså en stigning på næsten 35 procentpoint på fire år!

Enten er københavnske mænd gået helt i hundene, eller også har Ninna Thomsen adgang til nogle nye revolutionerende tal om området.

Eller, og det er her det bliver rigtig skidt, har hun smurt lidt for tykt på, da hun skulle understrege vigtigheden i hendes nye forslag.

Under alle omstændigheder lyder analysen fra GPBPs lederkollegium, at forslaget er dødfødt, samt at det eneste potentiale det har, er risikoen for at eksplodere i hovedet på Ninna Thomsen, hvis en vågen journalist begynder at spørge ind til, hvilke undersøgelser, der ligger til grund for hendes udtalelser.

// © MPH

2 kommentarer:

  1. "Altså en stigning på næsten 35% på fire år!"
    Det er forkert. Det er en stigning på 35 procentpoint. Hvis det var en stigning på 35%, så ville det kun være ca. 20% af mændene, som havde et problem.
    Men sådan er det jo med os journalister og tal ;-)
    vh
    kasper

    SvarSlet
  2. Good Press // Bad Press14. juli 2010 kl. 20.11

    Du har selvfølgelig ret, Kasper. Der skulle selvfølgelig stå procentpoint - og det gør jo bare historien endnu bedre :)

    SvarSlet